Zobacz, co nasz Szef Kuchni może przygotować na bardzo uroczystą kolację.
Przykładowe menu bankietowe
Kolacja serwowana
Zakąska (jedna z trzech do wyboru)
- Strudel z łososia z kiszoną kapustą na sosie miodowo-musztardowym
- Carpaccio z awokado, szynką parmeńską i winogronami
- Caprese z pomidorami i świeżą bazylią
Danie główne (jedno z trzech do wyboru)
- Pierś z kurczaka marynowana w imbirze z sosem porzeczkowym
- Polędwiczki wieprzowe na boczku z sosem rozmarynowym
- Grillowany stek z łososia w sosie z owoców mango
Dodatki do kolacji (jeden z trzech do wyboru)
- Gnocchi szpinakowe z suszonymi pomidorami
- Ziemniaczki z koperkiem
- Ryż po kaukasku
- Warzywa gotowane na parze
Dania gorące serwowane z podgrzewaczy
- Szaszłyk z marynowanej karkówki w sosie barbeque
- Podudzie z kurczaka faszerowane warzywami z sosem paprykowo-pomidorowym
- Pikantne ragout wołowe
Dodatki
- Lasagne z warzywami
- Ziemniaki po krakowsku
- Zasmażane pierogi z kapustą i grzybami
- Grillowane warzywa
- Bufet sałat
Bufet słodki:
- Krem pistacjowy z sezamowymi chrupkami
- Mus orzechowy z białą czekoladą
- Tiramisu
Bufet zimnych zakąsek:
Półmiski mięs pieczonych i wędlin:
- schab z tapenadą
- karczek szpikowany czosnkiem
- filet z indyka pieczony z morelami
- rolada z boczku
- roladki drobiowe faszerowane
- szynka wędzona
- kiełbasa wiejska
- kabanos
- szynka wieprzowa z kością podana w całości
- pasztet staropolski z konfitura żurawinową
- deski serów pleśniowych i gatunkowych z prażonymi daktylami i winogronami
- teriny rybne z nori i ziarnami czarnego sezamu
- wędzony łosoś z musem mascarpone
- szczupak faszerowany warzywami
- śledzie marynowane w trzech smakach
- tymbaliki z warzywami i kurczakiem
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa
- diabelska z makaronem
- chłopska z ziemniakami
- pikle i marynaty
Sosy:
- chrzanowy
- cumberland
- czosnkowy
Masło smakowe
Kosz różnorodnego pieczywa
Napoje:
- Kawa, herbata – bez ograniczeń
- Woda mineralna – bez ograniczeń
- Soki owocowe – 1 l/os.
Proponowane alkohole:
Wódka Wyborowa
Wino
- Consigna Chardonnay Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis – Hiszpania
- Consigna Cabernet – Sauvignon Vino de la Tierra de Castilla, by Felix Solis Hiszpania
Nasze menu na bankiety może zostać dopasowane do Twoich potrzeb
Skontaktuj się z nami.